Hoe kun je tijdens de pandemie energie besparen?

Door de pandemie werken veel Nederlanders vanuit huis. Alhoewel sommige mensen hier van houden, zijn anderen er juist vol op tegen. Wat je mening over het thuiswerken dan ook is, duidelijk is wel dat het leidt tot een hogere energierekening. Dar zit natuurlijk niemand op te wachten, dus het is logisch dat je graag wilt weten hoe je tijdens de COVID-19 pandemie energie kunt besparen. Gelukkig is dat gewoon mogelijk, je kunt de kosten van je energierekening dus verlagen. Dit is namelijk mogelijk met de tips die in dit artikel genoemd worden. 

Structureer je dag

Zo is het slim om je dag te structureren, zo kun je namelijk invloed hebben op je energieverbruik. Mogelijk klinkt dit vreemd en verwacht je dat dit niet werkt, maar toch is dit wel het geval. Zo kun je bijvoorbeeld energie besparen door elke dag op hetzelfde tijdstip al de apparaten die je gebruikt voor het thuiswerken uit te schakelen. Dit helpt bovendien bij het bewaren van je balans tussen werk en privé, dus je slaat eigenlijk twee vliegen in één klap. Het is overigens slim om je schema duidelijk te maken voor de rest van je gezin. 

Gebruik natuurlijk licht

Hoeveel licht je gebruikt heeft natuurlijk invloed op het bedrag dat je moet betalen aan de energieleveranciers. Het is dan ook verstandig om zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht, haal hier echt het meeste uit. Hierdoor kun je namelijk energie besparen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de gordijnen open te laten waardoor het zonlicht zo door de ramen je huis in komt. Daglicht is immers gratis en kun je daardoor beter gebruiken dan je lampen als je graag geld wilt besparen. Daarnaast moet je natuurlijk ook beslist de lichten uit doen in de kamers die je niet gebruikt. 

Denk aan je radiatoren

Inmiddels komt de zomer er weer aan en wordt het weer dus steeds warmer, maar er komt ook een tijd dat het juist weer kouder wordt. Je zult dan het liefst de verwarming de hele dag aan laten staan zodat het wat warmer wordt in huis. Toch is dit niet slim, aangezien dit natuurlijk een negatief impact heeft op je energieverbruik. Voel je dat het kouder wordt in je woning? Het is dan beter om alleen de kamers te verwarmen waar daadwerkelijk mensen zijn. Dit kan dus bijvoorbeeld je thuiskantoor zijn, maar ook de woonkamer als je kinderen hier aan het spelen zijn of iets dergelijks. 

Koop een slimme stekkerdoos 

Energie vergelijken kan natuurlijk helpen als je graag minder wilt betalen aan je energieleverancier voor je energieverbruik, maar je kunt deze besparing nog groter maken door een slimme stekkerdoos te kopen. Deze doos is namelijk echt de beste oplossing tegen stand-by apparaten die alsnog veel energie verbruiken. Met behulp van zo’n slimme stekkerdoos kun je namelijk zelf bepalen of je een apparaat aan wilt laten staan of juist uit wilt schakelen. Hierdoor kun je de apparaten die je niet gebruikt volledig uitschakelen waardoor je dus energie en geld bespaart. 

Plaats een reactie